woensdag 6 februari 2008

Een nieuwe Gridwalker

In de publieksversie van onze Thesaurus maken we gebruik van de Gridwalker van Gridline. (Als u hem niet ziet moet u een recente versie van Flash installeren). In de Gridwalker wordt de Thesaurus op een grafische manier gepresenteerd. En op een manier die niet zo moeilijk te begrijpen is. Het typische thesaurusjargon met BT, NT, RT en USE is volledig verdwenen. (Wilt u deze woorden juist wel zien ga dan naar de versie voor informatieprofessionals).

Sinds deze week gebruiken we een aangepaste versie van de Gridwalker. Het verschil is miniem, maar wij zijn er wel blij mee. We zijn de laatste jaren steeds meer synoniemen gaan opnemen. Daaronder zitten spellingsvarianten: verkeerde (of niet-officiƫle) schrijfwijzes van woorden die wel vaak gebruikt worden. Zo nemen we bijvoorbeeld naast bijen houden (goed) ook bijenhouden (fout) op. Tot vorige week werden al deze verkeerde schrijfwijzes ook getoond in de Gridwalker, waardoor het scherm soms wel eens erg vol raakte.

Sinds deze week worden ze onderdrukt. Tik in de witte rechthoek in het midden maar eens bijenhouden in en kijk wat er gebeurt.

Geen opmerkingen: