maandag 15 oktober 2007

De landenthesaurus

De landenthesaurus is een beetje een buitenbeentje binnen de Thesaurus Zorg en Welzijn. Lang geleden was het een aparte thesaurus; later werd de landenthesaurus opgenomen in de Thesaurus Zorg en Welzijn.
Zoals uit de naam al blijkt, bevat de landenthesaurus geen termen op het gebied van zorg en welzijn. Wel zitten er termen in die handig kunnen zijn voor mensen die zich bezig houden met zorg en welzijn, vooral als ze internationaal georiƫnteerd zijn. In de landenthesaurus zijn namen te vinden van geografische gebieden, bevolkingsgroepen, talen en bijvoeglijke naamwoorden.

De landenthesaurus wordt een keer per jaar gecontroleerd en bijgewerkt. Daarbij passeren allerlei paradijselijke exotische eilanden en landen en gebieden die bijna niemand kent, zoals Vanuatu, Niue en Saint Pierre en Miquelon.
De controleronde van dit jaar heeft een paar verbeteringen opgeleverd; en nieuwe gebieden voor in de thesaurus, zoals het Franse deel van Sint-Maarten en de Kleine afgelegen eilanden van de Verenigde Staten. Verder zijn verschillende gebieden uitgebreid. Wist u dat op 1 januari 2008 Cyprus en Malta bij de EMU-landen horen en u daar dus ook met Euro's kunt betalen? En dat het gebied van de Schengenlanden wordt uitgebreid met acht Oost-Europese landen en Malta?
Alle toevoegingen en wijzigingen zijn te vinden in de nieuwe Thesaurus Zorg en Welzijn die op 1 december op onze website zal staan.

Geen opmerkingen: