maandag 8 oktober 2007

Wat een ellende!

De Thesaurus Zorg en Welzijn bevat momenteel ruim 15.000 termen. Sommige van die termen scoren aardig hoog in Google en andere zoekmachines. Dat zorgt er voor dat mensen die ergens mee zitten op onze website terechtkomen. Soms denken ze dat wij hun problemen kunnen oplossen. En soms weten ze onze mailbox te vinden.

Regelmatig krijgen we mail van studenten die een werkstuk moeten maken over een bepaald onderwerp en een poging doen een groot deel van het werk door ons te laten doen; maar daar trappen wij niet in. Soms zijn het mensen die werk zoeken; dat hebben wij niet.

Soms zijn het schrijnende gevallen: mensen die een meningsverschil hebben met een instantie en daar advies over willen; mensen die iets mankeren en meer informatie willen; mensen die vinden dat hun familielid niet goed behandeld wordt, ten einde raad zijn en willen weten wat ze eraan kunnen doen. Heel soms kunnen we die mensen een stapje verder helpen, maar vaak ontbreekt het ons gewoon aan tijd en deskundigheid, dus krijgen ze een standaardmailtje.

Omdat we ze toch niet kunnen helpen doen we ons best om deze mensen uit onze mailbox te houden. Vroeger hadden we op iedere pagina een contact-knop, tegenwoordig staat die niet meer op de pagina's met termen.

Maar toch weten sommige mensen ons nog te vinden.

Geen opmerkingen: